Örökbefogadás

A következő örökbefogadás előtti felkészítő tanfolyamunk időpontja:

2019. június 05.-06. és június 13.- 14. (40 óra)

Új csoportot a megfelelő létszámú jelentkező esetén tudunk indítani, ezért kérjük, hogy a jelentkezési lapokat a szakszolgálati igazolással együtt minél hamarabb küldjék meg intézményünk részére postai úton (4024 Debrecen, Vármegyeháza utca 9.), vagy e-mailben (orokbefogadas@hbmtgysz.hu).

Az örökbefogadással és az örökbefogadói tanfolyammal kapcsolatban az Örökbefogadás menüben talál bővebb információt.

2019 évben az alábbi időpontokban tervezzük örökbefogadói tanfolyam indítását

  • 2019. január 17 - 18 és január 30 – 31. (40 óra)
  • 2019. március 01. – 02. és március 8. – 9. (40 óra)
  • 2019. május 02. - 03. és május 09. - 10. (40 óra)
  • 2019. június 05.-06. és június 13.- 14. (40 óra)
  • 2019. szeptember 02-03. és szeptember 09-10. (40 óra)
  • 2019. november

Tájékoztatás nevelőszülők, és nevelőszülőnek jelentkezők részére:

A Befogadlak program keretében új, a nevelőszülőségről szóló, arról széles körű tájékoztatást nyújtó honlap indult:

www.neveloszuloiprogram.hu

Családi nap Püspökladányban, 2018. szeptember 15.

A nevelőszülőket ünnepelték Debrecenben

Lehetetlen nincs” címmel indított országos akciót a kormány. Ennek célja, hogy népszerűsítsék a nevelőszülői hálózatot, hogy minél több gondozott gyerek nevelkedhessen családban. A program országos megnyitója Debrecenben volt.

Dehir - A nevelőszülőket ünnepelték Debrecenben

Alföldtv lehetetlen nincs

A Lélek védelmében

Az Alföld Televízió stábja arra vállalkozott, hogy négyrészes sorozatában bemutassa, mi motiválja a nevelőszülőket, hogyan léptek erre a felelősségteljes és önzetlen útra, és kik azok a tanácsadók, akik nap mint nap küzdenek azért, hogy ezeknek a nehéz sorsra jutott gyermekeknek az élete boldogsággal teli és felhőtlen lehessen.

Családi nap Püspökladányban

Gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek és fiatalok találkozójának adott otthont az Erdészeti Tudományos Intézet Püspökladányi Kísérleti Állomásának Arborétuma a szombati, nyárvégi napsütésben.

A programot a Hajdú Bihar Megyei Nevelőszülőkért, Gyermekekért Egyesület és a Püspökladányi nevelőszülők önsegítő csoportja rendezte immár tizenkettedik alkalommal. Harmadik éve a rendezvényt kistérségi szinten 13 település bevonásával rendezik meg.

A találkozót a város alpolgármestere nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy nagy hagyománya van Püspökladányban a nevelőszülői rendszernek, már vannak olyan nevelőszülők, akik maguk is ilyen családban nevelkedtek. Napjainkban Püspökladányban 46 családban 165 gyereknek és fiatal felnőttnek tudnak meleg, szeretetteljes családi légkört biztosítani.

Ezt követően a TGYSZ igazgatója Erdei Sándor köszöntötte a program résztvevőit.

Az alkalmon számos program várta a résztvevőket, kézműves bemutató, lovaglás és kocsikázás, arcfestés, korongozás, similabda készítés és különböző ügyességi versenyek biztosították a jókedvű hangulat hátterét. A rendezvényen közel 150 állami gondozott gyermek és fiatal, valamint természetesen az őket családjukba befogadó nevelőszülők vettek részt.

Csiháné Bényei Éva
 

" A családi nap szervezésével kapcsolatos feladatok hamar megoldásra találtak, amikor a nevelőszülők egy csoportja elvállalta,- a nem is kevés-  250 adag paprikás krumpli elkészítését. Az ideiglenesen összeállt csoport tagjai már kora reggel hozzákezdtek az ebéd elkészítéséhez. Miközben az üstökben dísztolódó hagyma illata már ínycsiklandó módon kavargott a levegőben, addig a területen dolgozó szakemberek és főiskolai hallgatók önkéntesei színes programokkal kedveskedtek a gyerekeknek. Volt itt minden, ami a jókedvhez szükséges, kúszás-mászás, zsákban futás, de legfőképpen kacagás. A pálya mellett pedig hangosan szólt a lelkesítő ,,hajrá, hajrá” biztatás. A fergeteges hangulatot a lufi dobáló verseny pörgette tovább. Természetesen a játékok végén minden résztvevő gyermek megkapta jutalmát. Aki kicsit csendesebb helyszínre vágyott, fazekas segítségével betekinthetett a korongozás rejtelmeibe, vagy a régi idők hangulatát felidéző similabdát készíthette el. A nap folyamán a legkisebbekről sem felejtkeztek el, számukra apró ajándékkal, arcfestéssel, játékokkal készültek a szervezők. A programok ideje alatt a Lovas Baráti Kör Egyesület tagjai a lovagoltatást és szekerezést biztosították.

Délutánra a Farkassziget lassan elcsendesedett. Hogy barátságok kötődtek-e? Erre pontos választ nem tudtak adni, viszont egy újabb élménnyel gazdagabban tértek haza a gyermekek, ez az amiben biztosak a szervezők"

Tóth Judit