A nevelőszülőket ünnepelték Debrecenben

Lehetetlen nincs” címmel indított országos akciót a kormány. Ennek célja, hogy népszerűsítsék a nevelőszülői hálózatot, hogy minél több gondozott gyerek nevelkedhessen családban. A program országos megnyitója Debrecenben volt.

Dehir - A nevelőszülőket ünnepelték Debrecenben

Alföldtv lehetetlen nincs

Családi nap Püspökladányban, 2018. szeptember 15.

A Lélek védelmében

Az Alföld Televízió stábja arra vállalkozott, hogy négyrészes sorozatában bemutassa, mi motiválja a nevelőszülőket, hogyan léptek erre a felelősségteljes és önzetlen útra, és kik azok a tanácsadók, akik nap mint nap küzdenek azért, hogy ezeknek a nehéz sorsra jutott gyermekeknek az élete boldogsággal teli és felhőtlen lehessen.

Hortobágyon táboroztunk ….

Meleg teát kortyolgatok az irodában és a nyári tábor fotóit rendezgetem.

Tavasszal, amikor kipattant az ötlet a fejemből, hogy természet közeli táborozást szervezzek a szakellátásban élő gyerekeknek olyan távolinak tűnt még a tábor megvalósítása is, most pedig már a folyosói tablóról a fényképeken mosolyognak ránk a szénabála tetején ugrándozó gyerekek.

Az ötletet tett követte! Gyorsan találtam magam mellé két vállalkozó szellemű kolléganőt – Sági Melindát és Baloghné Kelemen Mariannát - akik lelkesen társultak a szervezésben mellém.


Terveztünk, szerveztünk, pályáztunk, támogatókat kerestünk, telefonáltunk és a lehető leggazdaságosabban költségvetésből sikerült egy tartalmas programot összeállítanunk. Merész ötlettől vezérelve felhívtam a Hortobágy Club Hotel vezetőségét és megkértem őket, hogy árajánlatuk megadásakor vegyék figyelembe, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyerekekkel szeretnénk táborozni, náluk szállást foglalni és a Hortobágy természetvilágát, valamint a régióra jellemző népművészeti értékeket bemutatni a gyerekeknek. Nagyon átgondoltan osztottak szoroztak és végül egy olyan kedvezményes árat kaptunk, mely lehetővé tette azt, hogy a gyerekkel öt napot egy négycsillagos szállodában töltsük el, annak minden szolgáltatást és kényelmét kihasználva.

Köszönet a Hortobágy Club Hotel vezetőségének és dolgozóinak a felejthetetlen napokért és azért, hogy a társadalmi felelősségvállalás tükrében lehetővé tették, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyerekek kedvezményes lehetőséggel náluk táborozzanak.


A táborba a gyerekek hajdúnánási lakásotthonokból valamint hajdúhadházi és téglási nevelőszülőktől érkeztek.

Kolléganőimmel mindent megtettünk azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a táborban és élményekkel gazdagon térjenek haza.

Alig érkeztünk haza a táborból, máris megszületett Mező Brigitta táborozó kislány által készített színes élménybeszámoló, melyet örömmel olvastunk mi szervezők is, és ezt szeretnénk mindenkivel megosztani.


Nyéki Barbara táborszervező

 

Képek a fotógalériában megtekinthetők.