Örökbefogadás

A következő örökbefogadás előtti felkészítő tanfolyamunk időpontja:

2019. június 05.-06. és június 13.- 14. (40 óra)

Új csoportot a megfelelő létszámú jelentkező esetén tudunk indítani, ezért kérjük, hogy a jelentkezési lapokat a szakszolgálati igazolással együtt minél hamarabb küldjék meg intézményünk részére postai úton (4024 Debrecen, Vármegyeháza utca 9.), vagy e-mailben (orokbefogadas@hbmtgysz.hu).

Az örökbefogadással és az örökbefogadói tanfolyammal kapcsolatban az Örökbefogadás menüben talál bővebb információt.

2019 évben az alábbi időpontokban tervezzük örökbefogadói tanfolyam indítását

  • 2019. január 17 - 18 és január 30 – 31. (40 óra)
  • 2019. március 01. – 02. és március 8. – 9. (40 óra)
  • 2019. május 02. - 03. és május 09. - 10. (40 óra)
  • 2019. június 05.-06. és június 13.- 14. (40 óra)
  • 2019. szeptember 02-03. és szeptember 09-10. (40 óra)
  • 2019. november

Tájékoztatás nevelőszülők, és nevelőszülőnek jelentkezők részére:

A Befogadlak program keretében új, a nevelőszülőségről szóló, arról széles körű tájékoztatást nyújtó honlap indult:

www.neveloszuloiprogram.hu

Családi nap Püspökladányban, 2018. szeptember 15.

A nevelőszülőket ünnepelték Debrecenben

Lehetetlen nincs” címmel indított országos akciót a kormány. Ennek célja, hogy népszerűsítsék a nevelőszülői hálózatot, hogy minél több gondozott gyerek nevelkedhessen családban. A program országos megnyitója Debrecenben volt.

Dehir - A nevelőszülőket ünnepelték Debrecenben

Alföldtv lehetetlen nincs

A Lélek védelmében

Az Alföld Televízió stábja arra vállalkozott, hogy négyrészes sorozatában bemutassa, mi motiválja a nevelőszülőket, hogyan léptek erre a felelősségteljes és önzetlen útra, és kik azok a tanácsadók, akik nap mint nap küzdenek azért, hogy ezeknek a nehéz sorsra jutott gyermekeknek az élete boldogsággal teli és felhőtlen lehessen.

Karácsony után...

2011-ben sem volt másképp, eljött a karácsony ideje.

Kollégáimmal nekiláttunk a Nagykarácsonyi Ünnepség szervezésének. Meg van már a megszokott forgatókönyv. Tudjuk, ki szervezi a műsort, ki tartja a kapcsolatot a támogatókkal, ki indul vásárolni, ki fogadja a vendégeket, ki süt mézeskalácsot, díszíti a fenyőfát, teát főz, fotóz  vagy szaloncukrot kínál.

Az előkészületek megkezdése előtt, mégis megtorpantunk kicsit és visszaemlékeztünk: ez lesz a Szakszolgálat 10. Nagykarácsonyi Ünnepsége!

Felidéztük az elmúlt kilenc év karácsonyi ünnepségeit, helyszíneit. Eszünkbe jutottak a sztárvendégek műsorszámai, és kedves történetek, melyek szervezés közben történtek velünk.

Voltak kollégáink, akik elsőként csatlakoztak a szervezéshez, mások már kilenc évre tudtak visszatekinteni. Emlékezésünk legfontosabb eredménye az lett, hogy örömmel tölt el bennünket, hogy a tíz évvel ezelőtt útjára indult kezdeményezést - mely mára már hagyománnyá vált – sikerült tíz éven át megőriznünk és tovább vinnünk. Időközben változtak az idők - igazgatók jöttek - menetek, a kollégák cserélődtek, de a karácsony mindig ugyanaz maradt.  Célja mindig ugyanaz volt: néhány száz gyereknek örömet okozni - abból a sok százból - akik a gyermekvédelmi szakellátásban kényszerülnek élni- és egy napra elhozni nekik is a karácsony hangulatát. Ez a mi ajándékunk számukra.

A legérdekesebb talán mégis az, hogy mi is ajándékot kapunk ezen a napon. Azáltal, hogy szervezzük a gyerekek számára a karácsonyi műsort, egymáshoz is közelebb kerülnek olyan kollégák, aki a mindennapokban alig találkoznak. Minden karácsonynak lesz egy kiemelkedő pillanata, melyre szívesen emlékszünk vissza, vagy megesik egy vicces történet, melyen még sokáig tudunk nevetni.

Így kezdődött tehát a nagy szervezkedés. Eredményeként ismét volt csodálatos karácsonyfánk a színpadon, jöttek a motoros egyesület tagjai és gyűjtésük által jutott minden gyermek számára ajándék. Voltak megható és vidám pillanatok a színpadon - és a színpad mögött. A debreceni pizzériák támogatása jóvoltából volt lehetőség a fellépők megvendégelésére. Színes tánc, betlehemes játék, mese és vers szórakoztatta a gyerekeket.

2011. az önkéntesség éve volt. Ennek jegyében készültünk Nagykarácsonyi ünnepségünkre, és az összefogás, az önkéntes munka ismét meghozta eredményét. A gyerekek boldogan távoztak.

Mi leszedtük a fenyőfát, elcsomagoltuk a díszeket, megköszöntük a fellépők műsorát, kitakarítottuk a termet, kifizettük a számlákat és megírtuk támogatóinknak a köszönő sorokat.  Így végződött tehát a 10. Nagykarácsonyi Ünnepség.

Örömmel tekintünk a következő Nagykarácsonyi ünnepség megszervezése elé.

Nyéki Barbara HBM-i TGYSZ –  gyámi-gondozói tanácsadó