Örökbefogadás

Tisztelt Érdeklődő!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy örökbefogadói tanfolyamainkra ismételten várjuk a jelentkezéseket.

A jelentkezési lapokat a szakszolgálati igazolással együtt minél hamarabb küldjék meg intézményünk részére postai úton (4024 Debrecen, Vármegyeháza utca 9.), vagy e-mailben (orokbefogadas@hbmtgysz.hu).

Az örökbefogadással és az örökbefogadói tanfolyammal kapcsolatban az Örökbefogadás menüben talál bővebb információt.

2020 évben, még az alábbi időpontokban tervezzük örökbefogadói tanfolyam indítását

  • 2020. június
  • 2020. július
  • 2020 augusztus
  • 2020. szeptember
  • 2020. november

Látogatási és kijárási tilalom feloldása

HATÁROZAT megtekintése

Tisztelt Érdeklődő!

2020. március 8. napján életbe lépett Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményeinek tekintetében alkalmazott látogatási tilalom, mely visszavonásig érvényes.

A határozat jogi értelemben a gyermekvédelmi intézményekre nem vonatkoztatható, azonban mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében kérem Önt, hogy e-mailen és/vagy telefonon tájékozódjon örökbefogadás tekintetében az alábbi elérhetőségeken:

e-mail: orokbefogadas@hbmtgysz.hu

telefon: +36-52/310-333

Megértését köszönöm!

Szülők és hozzátartozók tájékoztatása

A Kormány a kijárási korlátozást Budapest és Pest megye területén a 169/2020. (IV. 30.) Korm. rendelettel továbbra is fenntartja, valamint a 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet értelmében más területeken megszünteti.

A Kormány ezen rendeletéi nem módosítanak az Országos Tisztifőorvos által korábban meghozott határozatok értelmében elrendelt látogatási, valamint intézményelhagyási tilalmat érintő rendelkezésein.

Ezek tehát továbbra is érvényben vannak.

Az intézmény továbbra is szigorúan betartja az érvényben lévő látogatási, valamint az intézmény-elhagyási tilalmat, az ellátottak védelme, megóvása érdekében.

Érthető az az igény, hogy az intézményben élő hozzátartozóját láthassa, vagy élő kapcsolatba kerüljön vele, de ez továbbra sem engedélyezett.

Továbbra is kerülni kell az élő kontaktust, a kapcsolatot telefonon és online formában tartsa az intézmény lakójával, hozzátartozójával!

Közös érdekünk, hogy a hozzátartozók egészségét továbbra is megóvjuk!

Látogatási és kijárási tilalom

HATÁROZAT megtekintése

Szülők és hozzátartozók tájékoztatása

Tisztelt Szülő!
Tisztelt Hozzátartozó!

2020. március 8. napján életbe lépett Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményeinek tekintetében alkalmazott látogatási tilalom, mely
visszavonásig érvényes.

A határozat jogi értelemben a gyermekvédelmi intézményekre nem vonatkoztatható, azonban a gyermekek egészségének megőrzése érdekében kérem Önt, hogy amennyiben van rá lehetőség, a
következő időszakban a gyermekkel történő kapcsolattartás egyéb formában kerüljön lefolytatásra (telefon, skype, egyéb elektronikus eszközök révén).

A gyermekek érdeke mindannyiunk számára elsődleges szempont, ebben a vírussal és egyre terjedő fertőzéssel terhelt időszakban szeretnénk megóvni őket a megbetegedéstől, valamint attól, hogy azt egymás között továbbadják. Fertőzéshullámot indíthat el egyetlen beteg gyermek is, ha a közösségen belül megfertőzi társait, akik között nem egy esetben beteg, legyengült immunrendszerű gyermekek is nevelkednek. Amennyiben mégis a személyes kapcsolattartás mellett dönt, kérem, vegye figyelembe a személyes higiénére vonatkozó javaslatokat, kapcsolattartásra érkezést követően mosson kezet, valamint a kapcsolattartás alkalmával lehetőség szerint ne érintkezzen a gyermekkel közvetlenül. A megelőzés érdekében a látogatók számára az intézményben a fertőtlenítő eszközök rendelkezésre állnak, kérem azok használatát.

Kérem Önt, hogy saját gyermeke mellett ebben a fertőzéssel terhelt időszakban más gyermekekre is úgy legyen figyelemmel, ahogy a saját gyermeke egészségét óvja a megbetegedésektől.

Megértését nagyon köszönöm.

Debrecen, 2020. március 12.

Tisztelettel:
Erdei Sándor
igazgató

Tájékoztatás nevelőszülők, és nevelőszülőnek jelentkezők részére:

A Befogadlak program keretében új, a nevelőszülőségről szóló, arról széles körű tájékoztatást nyújtó honlap indult:

www.neveloszuloiprogram.hu

Családi nap Püspökladányban, 2018. szeptember 15.

A nevelőszülőket ünnepelték Debrecenben

Lehetetlen nincs” címmel indított országos akciót a kormány. Ennek célja, hogy népszerűsítsék a nevelőszülői hálózatot, hogy minél több gondozott gyerek nevelkedhessen családban. A program országos megnyitója Debrecenben volt.

Dehir - A nevelőszülőket ünnepelték Debrecenben

Alföldtv lehetetlen nincs

A Lélek védelmében

Az Alföld Televízió stábja arra vállalkozott, hogy négyrészes sorozatában bemutassa, mi motiválja a nevelőszülőket, hogyan léptek erre a felelősségteljes és önzetlen útra, és kik azok a tanácsadók, akik nap mint nap küzdenek azért, hogy ezeknek a nehéz sorsra jutott gyermekeknek az élete boldogsággal teli és felhőtlen lehessen.

Nagykarácsony 2009.

Kollégáimmal együtt tettük a dolgunkat a HBM-i Területei Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál. Kerestük a legjobb örökbefogadó szülőket a gyerekeknek, szerveztük a legkalandosabb táborokat, szorgalmasan írtuk a végtelen adminisztrációval járó adatlapokat, értekeztünk, esetmegbeszéltünk, ügyintéztünk és egyszer csak észrevettük, hogy ez az év is a végéhez közeledik……..

Fogtunk egy tiszta papírlapot és csodaszép tintával, kecses betűkkel írtunk a Karácsonyi Angyalunknak. Kedves Angyalunk tudja már, hogy van itt a megyében néhány elkötelezett „gyerekvédő”, akik 500 - szakellátásban nevelkedő - gyermeknek szeretnének örömet szerezni karácsonyra. Munkát és fáradtságot sem sajnálnak, de mégis kérik az Angyal segítségét, aki eddig még mindig segített nekik.

Jöttek is az adományok, készültek az ajándékcsomagok, szerveződött a karácsonyi műsor. Elküldtük az ünnepi meghívókat, sütöttük a mézeskalácsot.

Huncut ám ez a Karácsonyi Angyal! Próbára tett bennünket! Úgy gondolta megnézi vagyunk-e elég ügyesek, tudunk-e összefogni és megoldani váratlan feladatokat. Kitalálta, hogy megváltoztatja az ünnepség helyszínét egy nappal az ünnepség előtt. Kiálltuk a próbát! Átírtuk a forgatókönyvet, telefonáltunk, e-maileztünk, tettünk - vettünk és ennek eredményeként 2009. december 15-én a Hódos Imre sportcsarnokban csendült fel a karácsonyi ének. Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nagykarácsonyi ünnepsége.

Megnyitotta ünnepségünket Szakszolgálatunk igazgatója Erdei Sándor, köszöntötte a gyerekeket a megyei közgyűlés alelnöke Kocsis Róbert, és a Jövődért Alapítvány elnöke Bodó Sándor. A gyerekek mosolyogtak, tapsoltak.

A színpad az előadók jóvoltából megtelt verssel, zenével, vidámsággal. Betlehemi misztériumjátékot láthattunk a Szeredás népi együttes jóvoltából, verset mondott Rézműves Szabina az Arany János Gyermekotthon neveltje, énekelt Jenei Dóra. Sztepptáncot táncolt a Rythm and Shoes Dance Club. Gyönyörűen énekeltek a Zenetheátrum növendékei. Nevethettünk az Arany János gyermekotthon színi előadásán. Fergeteges táncbemutatót láthattunk a Székelyhídi tánccsoporttól és meglepetésvendégünk – az Esélyek Háza támogatásával - a Fresh együttes is jól megtáncoltatta a gyerekeket.

Adományozóink jóvoltából senki nem mehetett haza ajándék nélkül.

Karácsonyi Angyalunk azt a Bibliai idézetet súgta fülünkbe, amikor elkezdtük szervezni ünnepségünket:

„Gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben,

ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg,

és ahol a tolvajok sem lophatják el.

Mert ahol a kincsetek van, ott lesz a szívetek is.”

Mi ezen a napon megtaláltuk ezeket a kincseket, remélhetőleg velünk maradnak az ünnepek után is.

Karácsonyi Angyalunk ott volt karácsonyi ünnepségünkön és a szíve mosolygott. Én láttam!

 

Nyéki Barbara

gyámi gondozói tanácsadó